Gustă, Explorează, Experimentează

Activități în Brașov și împrejurimi

Recomandările noastre

Situată la 1,9 km de Piața Sfatului și 1,1 km de Biserica Ortodoxă Sfântul Nicolae , poziția Pensiunii Pietrele lui Solomon**** este avantajoasă pentru tururi ghidate și pentru iubitorii de natură care doresc câteva zile de relaxare și aer curat .
La cerere , putem organiza activități de team-building în aria naturală Pietrele lui Solomon .

Vizitează

Atracții turistice

Explorează

Activități recomandate

Gustă

Bistro, Cafenele

Piața Sfatului din Brașov

Piața Sfatului este cel mai cunoscut și vizitat loc al Brașovului, unde sunt organizate diverse evenimente cultural artistice și concerte în aer liber, un adevărat punct de reper al orașului de la poalele Tâmpei.
În Evul Mediu, Piața Sfatului era locul unde se organizau târguri atât pentru negustorii sași și maghiari, cât și pentru cei veniți din România. În piață se ajungea prin strada Vămii (actuala Mureșenilor), iar lângă stradă erau vămuite mărfurile.
Casa Sfatului din centrul pieței era locul unde fiecare negustor trebuia să-și așeze marfa, iar funcționarii orașului se asigurau ca aceste locuri sa fie respectate.
În apropierea pieței se află Biserica Neagră, bastioanele Fierarilor și Graft, Turnul Alb și Turnul Negru precum și Poarta Șchei, Poarta Ecaterinei.

Biserica Sf Nicolae și Prima Școală Românească

Datând ca așezământ din 1292, Biserica „Sf. Nicolae” domină, prin dimensiunile sale impresionante, Șcheii Brașovului. Biserica a fost ridicată în piatră începând din anul 1495 de către localnici cu ajutorul domnitorului Țării Românești, Neagoe Basarab. Ea adăpostește și ocrotește ceea ce a fost Prima Școală Românească, devenită acum muzeu și declarată monument istoric. Aici stau mărturie la temelia istoriei aproximativ 4.000 cărți vechi și peste 30.000 documente, precum și numeroase obiecte muzeale, oferind tuturor posibilitatea de cunoaștere a adevărului istoric de pe aceste meleaguri.

Turnul Alb și Turnul Negru din Brașov

Din fortificaţiile vechii cetăţi medievale ale Braşovului s-au mai păstrat fragmente din zidurile de centură, Turnul Alb, Turnul Negru, Turnul Măcelarilor, Poarta Ecaterina, Bastioanele Ţesătorilor, Cojocarilor, Postăvarilor și Fierarilor.
Încă de când a fost construită prima incintă de apărare a cetății Brașovului, în secolul al XIV-lea, au existat și cele două turnuri de apărare situate pe Dealul de Strajă a Brașovului: Turnul Alb și Turnul Negru.

Programează-ți sejurul
Verifică disponibilitate

Traseu Pietrele lui Solomon – Poiana Brașov pe ”Drumul Vechi al Poienii”

Vă propunem o plimbare pînă în Poiana Braşov, la pas sau cu bicicleta, pe un traseu vechi de 600 de ani: ”Drumul Vechi al Poenii”. Vă veți oferi un traseu lejer prin pădure cu peisaje minunate şi poveşti interesante, clipe de relaxare şi încîntare a ochiului.

Pietrele lui Solomon

Pietrele lui Solomon reprezintă o arie naturală pe al cărei teritoriu se află mai multe formațiuni geologice și fenomene carstice de un deosebit interes peisagistic și turistic. Cheiul este trăbătut de un mic pârâu (Valea cu Apă ce formează mai multe cascade și un mic defileu) și un drum forestier ce leagă Șcheiul de stațiunea turistică Poiana Brașov. Întreaga zonă este amenajată pentru plimbări în aer liber, relaxare, picnic sau cățărare pe abrupturile stâncoase din cheile Pietrelor.

Numele acestor stânci provine de la legenda regelui maghiar Solomon care, în fuga lui de urmăritori, ar fi sărit cu calul peste valea ce străbate cele două stânci, regele scăpând cu viață, iar dușmanii săi căzând în prăpastie.

Ai planuri în weekend?
Vino la Brașov

HOF Cafe

O cafenea non-formală, situată în Piața Sfatului din Brașov, locul perfect pentru a savura o cafea obținută prin diverse metode de brew, un ceai savuros sau o limonadă răcoritoare. Cafenea, spaţiu alternativ şi hub urban al Braşovului, aici veți fi înconjurați de cărți, reviste, board games și oameni cu aceleași pasiuni.

Suntem aici

Vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil

Contactați-ne prin E-mail

Pentru informații suplimentare legate de proprietatea noastră, disponibilitate și rezervări, ne puteți contacta prin e-mail la adresa contact@pietreleluisolomon.ro.

Contactați-ne telefonic

Pentru contact rapid, numerele noastre de telefon sunt: 0268 514 723 și 0774 466 715.

Vizitați-ne personal

Puteți vizita pensiunea noastră virtual, dar și personal, pe Str. Pe Tocile, nr.97, Brașov.