RUSALII LA BRAȘOV – OFERTA DE CAZARE ÎN INIMA ȘCHEILOR

Pensiunea Pietrele lui Solomon**** vă întâmpină în 2017 cu ofertă specială pentru cazare de Rusalii: 15% reducere pentru cazare minim 3 nopți în cameră dublă sau twin, mic-dejun inclus!

 

Sărbătoarea Rusaliilor este una dintre cele mai importante praznice din an, având multiple semnificații religioase și populare. Ea comemorează întemeierea creştinismului, un moment de pace sufletească, de împăcare, de bucurie. La Brașov, sărbătorim în stil tradițional!

Pensiunea Pietrele lui Solomon**** v-a pregătit un pachet irezistibil de City Break, valabil pentru cazare în weekend-ul prelungit 01 – 05 iunie 2017:

15% reducere pentru cazare minim 3 nopți în cameră dublă sau twin, mic-dejun inclus!

– 700 lei în loc de 825 lei/3 nopți, pentru camera Dublă Confort
– 585 Lei în loc de 689 Lei/3 nopți, pentru camera Dublă Standard sau Twin.

Vă așteptăm cu tradiționala pâine cu sare și cu obiceiuri străvechi, din inima Șcheilor!


*Această promoţie nu se cumulează cu alte discounturi și este valabilă doar pentru rezervări făcute direct de pe www.pietreleluisolomon.ro, prin email contact@pietreleluisolomon.ro sau telefon 0268514723, 0774466715.


În duminica Rusaliilor, Junii Brașovului ies la joc

 

hora01_2013062108

Tradiţia spune că, în această zi, junii le scot la dans pe fetele cu care vor să se căsătorească. După ce flăcăii s-au adunat la „Crucea din Pajiştea Mare” şi au aruncat de câte trei ori cu buzduganul, moment în care junii îşi arată îndemânarea, pornesc după juniţele împodobite în straie de sărbătoare. Fiecare june vine însoţit de fată, face înconjurul bradului din mica piaţă de trei ori, după care cu toţii se prind în horă.

Pregătirile pentru jocul din Varişte încep de sîmbătă. Fetele au făcut curăţenie, au pregătit costumele, băieţii au pus steagurile. Bradul trebuie să fie împodobit cu steguleţe colorate şi panglici, cu tricolorul şi steagul Junilor Tineri. Băieţii poartă în piept cocarde, cu panglici tricolore şi bănuţ de metal cu simbolul grupului. Muzicanţii sînt aleşi cu grijă, ca să ştie jocurile. Se joacă Hora Junilor, Braşoveanca, Sîrba şi Breaza.

Aici, la Braşov, bradul este un simbol puternic. Odată ce a prins rădăcini, el este tot mai puternic şi greu este de doborât. Aste le dorim şi noi tinerilor care se cunosc şi decid să îşi unească destinele în această zi binecuvântată ,

precizează Mircea Râşnoveanu, șeful junilor bătrâni.

Conform tradiţiei, Junii Bătrâni organizează, în duminica Rusaliilor, pentru Junii Tineri, tradiţionalul joc strămoşesc din Varişte.
La joc participă cei din ceata junilor tineri, dar şi cei necăsătoriţi din celelalte grupuri, şi fetele de măritat din Şchei. Pe vremuri, junii îşi găseau nevestele la acest joc, iar acum dansează din plăcere. Costumele junilor, dar şi rochiile juniţelor sunt impresionante, iar cel mai important sunt faptul că sunt autentice.

 


Cazare în inima Șcheilor BrașovuluiPensiunea Pietrele lui Solomon, Brasov

Pensiunea Pietrele lui Solomon**** este locul în care te vei simţi ca acasă. Ambianţa primitoare a celor 11 camere disponibile, arhitectura modernă a spaţiilor interioare şi amplasarea ferită de agitaţia urbană îţi vor asigura o şedere plăcută în “oraşul de la poalele Tâmpei”. Localizată în inima Șcheilor, este punctul de plecare către numeroase trasee montane și obiective turistice din Centrul Vechi, dar și locul de sărbătoare al Junilor Brașovului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>